Ons onderwijsconcept

Ieder kind is uniek en wij zien ieder kind als een schepping van God. Een kind wil van nature leren. Deze natuurlijke nieuwsgierigheid willen we benutten. Daar sluiten we ons onderwijs bij aan. Ons onderwijs kenmerkt zich door spelend en ontdekkend leren. Wat betekent dat voor de kinderen?

Bij de Tamboerijn vinden we het belangrijk dat elke leerling zich op zijn eigen manier kan ontwikkelen. Kinderen ontwikkelen door verwondering, wat in het lesaanbod zit verwerkt.  Sommige kinderen leren graag van de leerkracht, terwijl anderen liever zelf dingen ontdekken. We moedigen samenwerken aan en hebben een afwisselend lesprogramma.

We beginnen de dag met een dagopening waar we bidden, zingen en God eren. In de groepen 1 t/m 4 staat het spelende kind centraal. Vanuit herkenbare thema’s leren en ontwikkelen kinderen op een natuurlijke manier. Vanaf groep 3 komt daar een gericht aanbod voor taal en rekenen bij. Vanaf groep 5 staat het ontdekkende kind centraal.  In de middag is er ruimte voor projectgericht onderwijs, waarbij leerlingen echte problemen aanpakken en hun kennis in de praktijk brengen.

Onze manier van leren moedigt samenwerking aan en motiveert leerlingen met uitdagende vragen. Iedereen is welkom, en we moedigen bewegen en bewegend leren aan voor een gezonde ontwikkeling.

Bij de Tamboerijn staan individuele groei en samenwerking centraal. We streven naar een inspirerende leeromgeving waar elk kind kan bloeien.

Meer lezen? Het onderwijsconcept leest u hier. Maar nog liever vertellen we u er persoonlijk over. Neem contact met ons op of kom eens langs op de Distelberg 1 in Ede.